Aman τo Μati mou

Μάτι που τα βλέπει όλα στην χώρα που ανθεί η φαιδρά Λαμπρακομπομπολαία

Την ώρα που εσύ έβλεπες το 56ο ριπλέι της φάπας στην Κανέλη…

Την ώρα που εσύ έβλεπες σε super slow motion replay τις φάπες του Κασιδιάρη στην Κανέλη, και παρακολουθούσες τί έχει να πει ο Λιάγκας, η Φαίη Σκορδά και ο Μανώλης Καψής για το συμβάν, στην Ιρλανδία ένας Δημοσιογράφος (με το Δ κεφαλαίο) ξεβράκωνε μέσα σε 5 λεπτά την τρόϊκα και τους «σωτήρες» που μας φόρτωσε ο ΓΑΠ.

Ο Δημοσιογράφος Vincent Browne ξεβρακώνει την ΕΚΤ και όλα τα «πακέτα διάσωσης» με μια απλή ερώτηση προς τον εκπρόσωπό της, Klaus Masuch.

Στη χώρα που έχει μάθει να θεωρεί «δημοσιογράφους» τους υπάλληλους του Μπόμπολα, του Αλαφούζου και του Βαρδινογιάννη, η συνομιλία θα φανεί οτι έρχεται από ένα γαλαξία far far away…

8 Ιουνίου, 2012 - Posted by | Δημοσιογραφία, Κόσμος, Media | , ,

13 Σχόλια »

  1. Μπράβο του που έχει τα @ρχίδι@ να τους τα πεί στα μούτρα τους! Αυτός είναι δημοσιογράφος!!!

    Σχόλιο από ElGrecoGr | 14 Ιουνίου, 2012

  2. Ως προς την απάντηση του κ. Τρεζάμη θα ήθελα να πώ ότι θα είχε δίκιο, αν η Ευρωπαϊκή ενοποίηση γινόταν με όρους που θα λάμβαναν υπόψη τις ανάγκες όλων των λαών της Ευρώπης και όχι ακολουθώντας μία συνταγή, η οποία δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλά από τις χώρες του ευρώ. Αυτό που ισχυρίζεται λοιπόν θα ήταν σωστό, αν είχαν εκπληρωθεί και οι υπόλοιπες προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής ενοποίησης, δηλαδή ενιαία πολιτική διακυβέρνηση, ενιαίο σύνταγμα και ενοποίηση προϋπολογισμών (προσωπικά δεν είμαι υπέρ της Ε.Ε. και ποτέ δεν ήμουν). Παρόλαυτα, ο σχεδιασμός προέβλεπε όλα αυτά τα βήματα για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Η νομισματική ένωση από μόνη της δεν μπορεί να λειτουργήσει και χρησιμοποιείται από τους ισχυρούς της Ένωσης. Και ναι φταίμε εμείς σε κάποια θέματα, αλλά η αγιοποίηση της Ε.Ε. και της Γερμανίας ως πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης είναι λανθασμένη για πολλούς λόγους. Και μπορείτε να δείτε τα στατιστικά της EUROSTAT, ώστε να καταλάβετε διαχρονικά τί προσφέρει η Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και τί στερείται για να συμμετάσχει σε αυτή τη λυκοφιλία. Τέλοσπάντων, ηρεμία χρειάζεται

    Σχόλιο από Δημήτρης | 11 Ιουνίου, 2012

  3. Κατ’ αρχάς πιστεύω ότι το ερώτημα του Δημοσιογράφου απαντήθηκε επαρκώς. Κατά δεύτερο λόγο,
    α. το ίδιο το ερώτημα θεωρεί δεδομένο ότι μια κυβέρνηση μπορεί να έχει το δικαίωμα σε οποιαδήποτε στιγμή να αποφασίζει αν θα ξεπληρώνει τα χρέη της ή όχι. Αυτό μπορεί να συμβαίνει με όλες τις κυβερνήσεις οι οποίες διαχειρίζονται εθνικό νόμισμα και ως εκ τούτου θα αναλάβουν και την ευθύνη των επιπτώσεων από μια στάση πληρωμών. Στο Ευρώ, μια στάση πληρωμών από ένα κράτος επηρεάζει ολόκληρη την Ευρωζώνη. Συνεπώς, η ίδια η συνθήκη δημιουργεί δεσμεύσεις για τα κράτη μέλη και το ίδιο το νόμισμα επιβάλλει συνεργασία ως προς τη διαχείριση των ομολόγων.
    β. όπως εξηγήθηκε στην απάντηση, η επίμαχη απόφαση ήταν της ίδιας της Ιρλανδικής κυβέρνησης. Συνεπώς ο δημοσιογράφος θα έπρεπε να είχε απευθύνει το ερώτημα στον Πρωθυπουργό που τον εκπροσωπεί και σε αυτόν να εκφράσει τις όποιες διαφωνίες του (τόσο με το λόγο όσο και με τη ψήφο του).
    Εν κατακλείδι, προσωπικά θεωρώ ότι η ουσία που επηρεάζει και εμάς είναι αλλού: έχουμε δικαίωμα να αποφασίζουμε μόνοι μας και κατ’ επανάληψη να δημιουργούμε χρέη για άλλους; Έχουν ευθύνη οι άλλοι να πληρώνουν τα δικά μας λάθη, τα δικά μας ελλείμματα και τα δικά μας χρέη; Η άποψή μου είναι πως όχι. Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε διότι εμείς δεν δράσαμε αποφασιστικά για να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά (πχ φακελάκια γιατρών, φροντιστήρια εκπαιδευτικών), εμείς αφήσαμε τα Πανεπιστήμιά μας να αποκλίνουν των αναγκών της κοινωνίας… Όλα αυτά εμείς…
    Οι ξένοι μας βοήθησαν τόσα χρόνια για να χειριστούμε και αυτά. Δεν το κάναμε.
    Ενδιαφέρεται να βοηθήσει κανείς ώστε να κάνουμε την Ελλάδα σωστή και περήφανη; Εμείς, το δικό μας σύστημα να αλλάξουμε, με όσο πόνο και μόχθο κι αν χρειαστεί. Για το καλό των παιδιών μας.

    Σχόλιο από Α. Τρεζάμης | 10 Ιουνίου, 2012

  4. μιλαω βεβαια για το μακροσκελες κειμενο του καρβουνιαρη…..:))))

    Σχόλιο από παγκαλοφαγος | 10 Ιουνίου, 2012

  5. πολλες παπαριες γραμμενες σε ενα μικρο κειμενο σαν αυτο βλαπτουν σοβαρα την υγεια μας,κριμα ειναι τετοια εποχη…..

    Σχόλιο από παγκαλοφαγος | 10 Ιουνίου, 2012

  6. Συμφωνώ

    Σχόλιο από amantomatimou | 10 Ιουνίου, 2012

  7. η μουσική ήταν απαραίτητη? ότι και να έλεγε σκεφτόμουν braveheart. τέτοια χαζούλικα για φτηνούς εντυπωσιασμούς με ξενερώνουν σε τέτοια videos που έχουν και κάτι να πουν.

    Σχόλιο από dionisis | 10 Ιουνίου, 2012

  8. 1. Η Χρυσή Αυγή είναι ενάντια στους κλέφτες πολιτικούς. Κι όμως. Είδατε εσείς τους Χρυσαυγίτες να δέρνουν τον Τσοχατζόπουλο και τον Τσουκάτο; Να χαστουκίζουν τον Μαντέλη και τον Ρουσόπουλο; Να γρονθοκοπούν τον Βουλγαράκη και τον Ψωμιάδη; Εκτός κι αν τις μίζες στον Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τις έπαιρνε η Κανέλη και τις μίζες του Βατοπεδίου και της Siemens τις τσέπωνε η Δούρου.

    2. Η Χρυσή Αυγή είναι ενάντια στο κεφάλαιο. Μπούρδες. Την έπεσαν ποτέ σε κάνα τραπεζίτη; Σε κάνα μεγαλοεκδότη; Σε κάνα εθνικό νταβατζή; Τους φτωχοδιάβολους μετανάστες κυνηγάνε. Το μεγάλο κεφάλαιο και τους τραπεζίτες γλύφουν. Ξύλο ρίχνουν στους φτωχούς και στους εξαθλιωμένους, τεμενάδες κάνουν στους πλούσιους και στους ισχυρούς.

    3. Η Χρυσή Αυγή είναι ενάντια σε όλο το σύστημα. Τρίχες. Είδατε ποτέ τον Μιχαλολιάκο να χαιρετά οσφυοκαμπτόμενος την Παπαρήγα; Στην Μπακογιάννη κοψομεσιαζότανε. Στον Παπούλια στεκόταν κλαρίνο. Και ο Κασιδιάρης δεν έδειρε τον Παυλόπουλο της ΝΔ. Στη Δούρου και στην Κανέλη επιτέθηκε. Είδατε ποτέ Χρυσαυγίτη να δέρνει Νεοδημοκράτη; Τους αριστερούς μαχαιρώνει.

    4. Η Χρυσή Αυγή θέλει να ξεβρωμίσει τον τόπο. Ψέματα. Το επάγγελμα των μαχαιροβγαλτών είναι πορτιέρηδες. Μπράβοι σε νυχτερινά κέντρα οι περισσότεροι. Αυτό κάνουν και με το πολιτικό σύστημα. Δεν θέλουν να το ξεβρωμίσουν. Προσφέρουν υπηρεσίες ασφαλείας στην είσοδο. Μην τύχει και μπουκάρει στην εξουσία η αριστερά. Πορτιέρηδες στην υπηρεσία του συστήματος είναι. Όχι καθαρίστριες. Οι καθαρίστριες είναι χρήσιμες στη δημόσια υγεία. Οι πορτιέρηδες είναι χρήσιμοι στο μαγαζί και στην τσέπη του αφεντικού.

    5. Η Χρυσή Αυγή είναι παλικάρια. Αμέ. Όταν μαζεύονται δέκα δέκα δέρνουν κάτι σκελετωμένους μελαμψούς. Όταν πέσουν πάνω στο μαύρο μπλοκ, κρύβονται πίσω από τις ασπίδες των ΜΑΤ. Άμα κάνουν παρανομίες η αστυνομία δεν μπορεί να τους βρει κι ας ξέρει πού είναι. Κι αν συλληφθούν κατά λάθος, μετά από λίγο θα αφεθούν ελεύθεροι. Κώλος και βρακί με την εξουσία.

    6. Οι Χρυσαυγίτες φοράνε παντελόνια. Αλλά χτυπάνε φουστάνια. Και δέρνουν γυναίκες. Δεν έχουν μάθει ότι ακόμα και οι μαφιόζοι έχουν ένα κώδικα τιμής. Ακούς Κασιδιάρη; Δεν χτυπάνε γυναίκες. Γυναίκες χτυπάνε οι βασανιστές και οι ΜΑΤατζήδες. Οι σχολικές συμμορίες τιμωρούν σκληρά όποιον προσβάλει ή χτυπήσει κορίτσι. Όλοι οι εκπαιδευτικοί στον Κολωνό το ξέρουμε. Μόνο οι παρακρατικές συμμορίες έχουν ξεπεράσει τις έμφυλες προκαταλήψεις. Άλλωστε στους ναζί πάντα περίσσευε η τεστοστερόνη και ο μισογυνισμός.

    Η Χρυσή Αυγή είναι ενάντια σε όλους τους πολιτικούς. Όχι. Είναι ενάντια στους αριστερούς. Οι περισσότεροι πολιτευτάδες τους άλλωστε, είναι πρώην στελέχη και κομματάρχες της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Κομμάτι από τη σάρκα τους. Μια μέρα πριν ο Κασιδιάρης χτυπήσει την Κανέλη, ο καταδικασμένος και έκπτωτος μιζαδόρος και επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ, Ψωμιάδης, καλούσε τα αδέρφια του να επιστρέψουν στο κόμμα!

    Σχόλιο από O.A. Κάρβουνο-Ρίχτερ | 10 Ιουνίου, 2012

  9. Η απάντηση στην ερώτηση του δημοσιογράφου, κατά την άποψή μου:
    – Οι τράπεζες τόσα χρόνια είχαν μάθει σε υπέρογκα κέρδη, τεράστια μπόνους και διάφορα καλούδια για τους μεγαλομετόχους τους.
    – Όταν κάποια ξαφνικά, λόγω κακής διαχείρησης, βρεθεί σε θέση να μην μπορεί να αποπληρώσει όσα χρωστάει, το χρηματοπιστωτικό σύστημα θεωρεί πως το ίματζ όλων των τραπεζών της χώρας θα πληγεί οπότε θα χρειαστεί να πληρώνουν περισσότερα επιτόκια όλες τους (όλες είναι επίφοβες και υπερχρεωμένες εδώ και χρόνια, αλλά τώρα φαίνεται η βρωμιά που κρυβόταν τόσα χρόνια)
    – Η εύκολη λύση είναι να απειλήσουν την κυβέρνηση ότι αν τα χρέη της τράπεζας δεν πληρωθούν, ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας θα καταρρεύσει, οπότε η κυβέρνηση αναγκάζεται να βάλει το χέρι στην τσέπη για να μην καταρρεύσει το σύστημα.
    – Η εναλλακτική άποψη είναι πως η κυβέρνηση έχει εκλεγεί από τις επιχορηγήσεις των τραπεζιτών, οπότε είναι υπάλληλοί τους, οπότε τους λένε ‘δώστε μας τα χρήματα για την εγγύησή μας και είναι δικιά σας η ευθύνη για να βρείτε μία δικαιολογία για τον κόσμο’
    – Ο φορολογούμενος λαός αναγκάζεται να πληρώνει χρήματα από το υστέρημά του, για να καλύψει κακές επενδύσεις τραπεζιτών ή/και τα υπερκέρδη των προηγούμενων ετών που τώρα πήγαν στους ελβετικούς λογαριασμούς των πρωτοκλασάτων μελών της τράπεζας που πτώχευσε, όμως οι δανειστές αυτών των χρημάτων τα περιμένουν πίσω

    Σχόλιο από Aggelos | 10 Ιουνίου, 2012

  10. ενα μεγαλο μπραβο λιγοι κανουν πια τιμια δημοσιογραφια

    Σχόλιο από joanna | 10 Ιουνίου, 2012

  11. Αξιοθαύμαστος άνθρωπος. Ίσως ο μοναδικός πραγματικός Δημοσιογράφος (με καφαλαίο) που έχουμε δεί τα τελευταία χρόνια!
    ΥΓ: το ότι βγαίνει διαφήμιση ΠΑΣΟΚ στο YouTube με κείμενο «υπάρχει κανείς που δεν θέλει να εγγυηθούν οι καταθέσεις» απλά προσθέτει λίγη ακόμη ειρωνεία στα όσα βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.
    Άριστο το βίντεο! Ευχαριστούμε!

    Σχόλιο από currentodysseys | 10 Ιουνίου, 2012

  12. Αναγνώριση αξίζει να δοθεί μόνο σε οποιον δημοσιογράφο εχει τα «ούμπαλα» να αποκαλύπτει δημόσια εξαπάτηση ή να αποδεικνύει ένα καταδικασμένο άτομο αθώο.
    Οι υπόλοιποι σκοτώνετε την φαντασία μας με τις αλήθειες σας και απειλήτε την ζωή μας με τα ψεματά σας.

    Σχόλιο από Βόγλης ο Κηφισεύς | 9 Ιουνίου, 2012

  13. protoporo!!!

    Σχόλιο από Rouki | 9 Ιουνίου, 2012


Σχολιάστε