Aman τo Μati mou

Μάτι που τα βλέπει όλα στην χώρα που ανθεί η φαιδρά Λαμπρακομπομπολαία

Ο χαρακτηριστικός τύπος του Ελληνα είναι το λαμόγιο

Ιστορία 100% αυθεντική… Μπορεί όταν την ακούς να λες ότι αυτά γινόντουσαν μόνο στις ελληνικές ταινίες του ’70, πρόκειται όμως για πραγματικότητα.

Σχετικά πρόσφατα, λοιπόν, μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών, πήγε στην Αφρική για δουλειές. Δεν λέμε για τίποτα κορόιδα. Λέμε για πονηρούς που σε σχετικά μικρή ηλικία έχουνε κάνει καβάτζα κάποιες κατοσταριές εκατομμύρια.

Περαιτέρω λεπτομέρειες δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούν. Ούτε η χώρα της Αφρικής.

Φτάνουν, λοιπόν, με Λίαρ Τζετ που είχαν νοικιάσει στον προορισμό τους, όπου τους παραλαμβάνει Ελληνας νταραβεριτζής με προϋπηρεσία στο ποδόσφαιρο.

Πάνω στο γεύμα εργασίας, λοιπόν, τους αποκαλύπτει μικρό πρόβλημα που έχει προκύψει. Οτι ο εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας που επρόκειτο να συναντηθούν για να κλείσει η μπίζνα είναι αυτές τις μέρες σφόδρα απασχολημένος. Είναι σε συνεχείς συσκέψεις σχετικά με την καλλιέργεια του ιού Εμπολα. Κατόπιν εντολής του προέδρου Ομπάμα με τον οποίον έχουν συνεργασία, προκειμένου αν χρειαστεί να τον ρίξει στη Βόρεια Κορέα.

Του επιχειρηματία από την Ελλάδα του έφυγε το κλαπέτο: «Α, έτσι; Αλήθεια;». Και γυρίζει στον δικό του, που είχε μεσολαβήσει για να γίνει η επαφή: «Πού ήρθαμε εδώ κάτω, ρε μαλάκες; Στράφι πήγανε τα λεφτά για το αεροπλάνο».

Ετσι πάει. Η Ελλάδα μπορεί να πηγαίνει κατά διαόλου και τελικά, όπως είναι το πλέον πιθανό, να βαρέσει διάλυση και να καταστραφεί. Σε κάποιο βάθος τριάντα, πενήντα χρόνων. Ο Ελληνας όμως θα επιβιώσει.

Μπορεί εκατομμύρια Ελληνες να εξαθλιωθούνε και να φτάσουνε σε επίπεδα Αιγύπτου, όπως είναι η προοπτική, αλλά κάποιοι Ελληνες θα είναι πάντα στον αφρό. Πάντα θα βρίσκουνε την άκρη. Οχι για να επιβιώνουν, αλλά για να κάνουνε καλά μερτικά κι ακόμα καλύτερες χεριές.

Αυτό που λέγεται και γράφεται ότι η Ελλάδα βγάζει τους καλύτερους επιστήμονες είναι μύθος. Κάποιοι που κάνουν καλές καριέρες στο εξωτερικό υπάρχουν.

Ο χαρακτηριστικός τύπος του Ελληνα όμως, είναι το λαμόγιο. Ο πονηρός. Ο σαλταδόρος. Αυτός που ανατρέχει στον πολυμήχανο Οδυσσέα.

Οπως ο Οδυσσέας είπε στον Κύκλωπα και τον έψησε ότι είναι ο Κανένας, έτσι ακριβώς λαμογιάρει ο σύγχρονος Ελληνας.

Και δεν λέμε για τους παπατζήδες, που ψάχνουνε να ψειρίσουνε κανέναν αφελή. Λέμε για λαμόγια υψηλού επιπέδου, που δαγκώνουνε πονηρούς και φορτωμένους. Και με επιτυχία μάλιστα. Αλλωστε, όπως έχει πει ο Θαλής ο Μηλίσιος, «όσο μ@νόπανο κι αν είσαι, πάντα θα βρεθεί ένα άλλο μ@νόπανο χειρότερο από σένα να στην κάνει».

Ετσι πάει. Οσα λεφτά κι αν έχεις κονομήσει, θα βρεθεί κάποιος που θα σε ψήσει να πας στην Αφρική, για να σου πει ότι η βασιλική οικογένεια καλλιεργεί για λογαριασμό του Ομπάμα (φωτό) τον ιό Εμπολα.

Αυτά.

 

[Κ. Καίσαρης, sentragoal.gr]

 

Advertisements

Μαΐου 16, 2014 - Posted by | Ελλάδα, Κώστας Καίσαρης, Κοινωνία | ,

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: