Aman τo Μati mou

Μάτι που τα βλέπει όλα στην χώρα που ανθεί η φαιδρά Λαμπρακομπομπολαία

Αυτό δεν θα το αντέξω

βουλή των εφήβων

Πολλά υπομένω με την κρίση.

Χαράτσια, φόρους, περικοπές, ανεργία.

Αυτό που όμως που έμαθα χθες πραγματικά με λύγισε.

Όπως διάβασα, η Βουλή σκέφτεται σοβαρά να καταργήσει τον θεσμό της «Βουλής των Εφήβων» λόγω εκτεταμένης σπατάλης, αφού το Ελληνικό Δημόσιο ξοδεύει εκατομμύρια για αυτόν τον θεσμό.

Και με ενόχλησε τρομερά η υποκρισία του πράγματος. Αντί δηλαδή να χαιρόμαστε που το Ελληνικό κράτος γαλουχεί τη νεολαία με τις ανώτερες αξίες αυτού του τόπου, δηλαδή τις κρατικές σπατάλες για τζάμπα πανηγύρια, εμείς γκρινιάζουμε.

Αλλά το μεγαλύτερο χτύπημα θα είναι στην διασκέδαση.

Ως φανατικός οπαδός της κωμωδίας, από τους Χοντρό – Λιγνό μέχρι τους Μόντυ Πάϋθονς και από τον Θανάση Βέγγο μέχρι τον Μίστερ Μπιν, δεν μπορώ ούτε να διανοηθώ οτι η ανάλγητη Κυβέρνηση μπορεί να πάρει μια τέτοια απόφαση.

Σε μια περίοδο που μας λείπει το χαμόγελο, δεν είναι δυνατόν να μας στερήσουν μια από τις τελευταίες τζάμπα πηγές άφθονου γέλιου.

Διοτι αυτά που ακούγονται στις συνεδριάσεις είναι αξεπέραστα.

Οι έφηβοι μαθητές φέρνουν μια (συνήθως μέτρια και κακογραμμένη) έκθεση γραμμένη στο σπίτι και την απαγγέλουν από το βήμα της Βουλής. Οι οποίες εκθέσεις συνήθως καταλήγουν όπως ακριβώς και οι απαντήσεις των υποψηφίων στα καλλιστεία: Απαιτώντας παγκόσμια ειρήνη.

Αλλά οι πιο αγαπημένες στιγμές είναι όταν 16 και 17 ετών παιδάκια φέρνουν έτοιμα κείμενα γραμμένα από κομματικούς ινστρούχτορες.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο κωμικό να βλέπεις πιτσιρίκια να απαγγέλουν με την ξύλινη γλώσσα του Γλέζου, του Μανδρέκα, του Καρχιμάκη και του Άρη του Σπηλιωτόπουλου.

Άσε δε την πολιτική ηγεσία μας. Που συμμετέχει σύσσωμη στο πανηγύρι προσποιούμενη οτι «παρακολουθεί» με τη δέουσα προσοχή τις αγορεύσεις. Με όλους τους να έχουν ένα ύφος, σαν κι αυτόν που είναι σε μια δεξίωση με πολύ κόσμο και του ‘ρχεται να κλάσει, αλλά πασχίζει να κρατηθεί για να μη γίνει ρεζίλι.

Τέτοιες στιγμές μας χαρίζει η Βουλή των Εφήβων. Και τώρα θέλουν να μας τις στερήσουν.

Ουστ!

2 Ιουλίου, 2013 - Posted by | Ελλάδα, Κοινωνία, ΠΑΙΔΕΙΑ, Πολιτική, Σούργελα |

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε