Aman τo Μati mou

Μάτι που τα βλέπει όλα στην χώρα που ανθεί η φαιδρά Λαμπρακομπομπολαία

Ο Μιλτιάδης με τις ανταύγειες και ο Πάνος με την βαφή Νο2

ΔΗΛΑΔΗ όλη αυτή η φασαρία με την ΕΡΤ έγινε για να γίνει υφυπουργός Υγείας η Ζέτα Μακρή;

Τίποτα δεν ήταν μέχρι προσφάτως η εν λόγω Μακρή. Ούτε καν βουλευτίνα. Μπλέκει με τους γιατρούς ο Νάκος, τον κουβαλάνε οι τέσσερις μέσα στο ξύλινο παλτό. Παίρνει τη θέση του στη Βουλή σαν επιλαχούσα στη Μαγνησία η Ζέτα.

Γίνεται αυτό το νταβαντούρι στην ΕΡΤ, φεύγει από την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ κι εκεί που έπαιξε την κολοκυθιά στον ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός, του κάθεται η Βούλτεψη υφυπουργέσσα στο Υγείας.

Εύκολο είναι όμως να έχεις υπουργό πάνω από το κεφάλι σου τον Αδωνι; Ούτε στον χειρότερο εχθρό σου. Εδώ δεν αντέχεται όταν τσιρίζει στην τηλεόραση. Θα αντέξεις να τον έχεις χαβαλέ πάνω από το κεφάλι σου και να του δίνεις ραπόρτο και αναφορά; Ετσι λοιπόν η Βούλτεψη είπε το γνωστό «απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο» και βρέθηκε στο υπουργικό συμβούλιο η Ζέτα.

Μαζί με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τις ανταύγειες στα μαλλιά που το δώσανε το Ναυτιλίας. Επειδή του αρέσουνε οι εφοπλιστές, τα σκάφη και η Μύκονος.

Ετσι από τις καραμπόλες που προέκυψαν βρέθηκε στο Πολιτισμού ο Πάνος Παναγιωτόπουλος με τη βαφή μαλλιών Νο 2.

Θα μου πείτε τώρα, τι σχέση μπορεί να έχει ένας Πάνος ή ο συγκεκριμένος Πάνος με τον Πολιτισμό; Ο,τι είχανε και οι προηγούμενοι που είχαν περάσει: από τον Βενιζέλο μέχρι τον Βουλγαράκη κι από τον Κουβέλα, αν πάμε πιο πίσω, μέχρι τον Σαμαρά.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αντίθετα σαν θαυμαστής του Τόνι Σφήνου και τακτικός θαμώνας του Κούκου μια συνάφεια με την ποιοτική τέχνη την έχει.

Τέτοιου είδους καραγκιοζιλίκια προκύπτουν στη συγκρότηση των κυβερνήσεων.

Οπως η επαναφορά του Χρυσοχοΐδη. Εστω και στο Μεταφορών. Η οποία επαναφορά οφείλουμε να ομολογήσουμε ήταν επιβεβλημένη. Μια δουλειά ξέρει να κάνει ο άνθρωπος! Του υπουργού. Αλλη δουλειά δεν έχει κάνει στη ζωή του. Ν’ αλλάξει δηλαδή ο άνθρωπος επάγγελμα σ’ αυτή την ηλικία; Θα ήταν κρίμα κι άδικο. Στο διάστημα μάλιστα που έμεινε άνεργος, όταν έφυγε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πρόλαβε να διαβάσει και το μνημόνιο.

Ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης αντίθετα, που έκανε επίσης υπουργό ο Σαμαράς, θα χρεωθεί τη λέζα των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων. Να κάνει πράξη δηλαδή όλα αυτά που έλεγε για λιγότερο κράτος.

Υφυπουργέσσα και η Φώφη. Η πρώτη γυναίκα μάλιστα που θα πατήσει το άβατον του υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Για να συνεχιστεί η παράδοση με τα βαριά ονόματα υπουργών στο συγκεκριμένο υπουργείο: από τον Τσοχατζόπουλο στη Γεννηματά. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό.

Και πάνω απ’ όλα βέβαια στον ανασχηματισμό ότι έγινε και πάλι σύζυγος υπουργού η Μπουμπούκα. Ο Αντώνης Σαμαράς, με τη σοφία και τη σωφροσύνη που τον διακρίνουν ως πρωθυπουργό της χώρας, τίμησε όπως του άξιζε το ζευγάρι μπουμπούκος και μπουμπούκου Γεωργιάδη. Δεν είναι δυνατόν αυτός ο πολιτικός ογκόλιθος να ξελαρυγγιάζεται στο κανάλι του Κουρή για να πουλάει βιβλία και να εξασφαλίζει τα προς το ζην. Πού να του φτάσει ο μισθός του βουλευτού; Τώρα σαν υπουργός Υγείας θα βγάζει κάτι παραπάνω.

Οσο για κάποιες πληροφορίες που αναφέρουν ότι τρίζουν τα κόκαλα στον τάφο του Ιπποκράτη, δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Η Υγεία βρίσκεται στα καλύτερα χέρια.

Το ότι ταυτόχρονα βάζει λουκέτο ο Κατσέλης και μένουνε στον δρόμο χίλιοι νοματαίοι χωρίς αποζημίωση, δεν τρέχει κάστανο.

Ποιος τον γ@μεί τον ιδιωτικό τομέα; Τσιμέντο να γίνει. Αυτό που έχει σημασία είναι να ανοίξει και πάλι η ΕΡΤ.

Αυτά.

[Κώστας Καίσαρης – sentragoal.gr]

26 Ιουνίου, 2013 - Posted by | Ελλάδα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Πολιτική, Σούργελα, Φώφη, Χρυσοχοίδης | , , , , , ,

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε