Aman τo Μati mou

Μάτι που τα βλέπει όλα στην χώρα που ανθεί η φαιδρά Λαμπρακομπομπολαία

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! Η κα Βέφα σας δίνει συνταγές για την 28 Οκτωβρίου!

Η κυρία Βέφα σε αποκλειστική συνεργασία με το AmanToMatiMou σας δίνει χορταστικές ιδέες για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Φίλες και φίλοι γειά σαααααας!!

Η 28η Οκτωβρίου πλησιάζει και όπωε όλοι ξέρουμε πλήθως κόσμου θα ξεχυθεί στους δρόμους να χαρεί την Εθνική μας γιορτή. Ανάμεσά τους πολλοί επιφανείς παράγοντες του τόπου, όπως Υπουργοί, βλαχοδήμαρχοι και Βουλευτές.

Ειδικά για την γιορτή μας, σας ετοιμάσαμε μερικές απλές ιδέες που θα συμβάλουν στο εορταστικό κλίμα!

1. Γιαουρτάκι απλό

Μια απλή και εύκολη συνταγούλα είναι το αγαπημένο μας γιαουρτάκι.

Αγοράζουμε από το γαλακτοπωλείο της γειτονιάς μας 3-4 γιαουρτάκια, κατά προτίμηση αγελαδινά που είναι και πιο νερουλά και κάνουν καλύτερο «σπλάς¨.

Αν γνωρίζουμε τον γαλακτοπώλη, ακόμα καλύτερα: Του ζητάμε να μας δώσει από τα καλά, τα ξυνισμένα, αυτά που είχε για πέταμα. Θα μας έρθουν και πιο φτηνά.

Τοποθετούμε τα γιαουρτάκια σε μια σακουλίτσα και ξεκινάμε χαρούμενες για την παρέλαση.

2. Αυγά 120 ημερών

Είναι μια παλιά κλασσική συνταγούλα που θα αφήσει έντονο το σημάδι της μαγειρικής σας τέχνης. Αγοράζετε τουλάχιστον μια 12άδα αυγουλάκια, όσο το δυνατόν πιο παλιά και ληγμένα. Προσέχετε να είναι κλούβια, γιατί έτσι θα επιτύχετε μια ξεχωριστή γεύση.

3. Κοκτέιλ

Για τις πιο μερακλούδες φίλες, σας προτείνουμε μια συνταγούλα που δεν ζητάει πολλά, παρά μόνο λίγο από το χρόνο σας.

Με βάση τα υλικά των παραπάνω συνταγών, ανοίγουμε τα γιαουρτάκια.

Με ένα κουταλάκι του γλυκού, κάνουμε μια γουβίτσα στη μέση ώστε να ανοίξουμε μια στρογγυλή λακουβίτσα 1-2 εκατοστών.

Στο κενό που θα δημιουργηθεί, σπάμε και περιχύνουμε ένα αυγό. Ξανακλείνουμε το καπάκι του γιαουρτιού και είμαστε έτοιμες για την παρέλαση.

Ο συνδυασμός του ξυνού γιαουρτιού και του κλούβιου αυγού θα σας ανταμείψει και θα κάνει τους πάντες να εκτιμήσουν το ταλέντο σας

4. Τουρλού τοματούλας και ζαρζαβατικών

Μαζεύουμε ότι έχει σαπίσει στο ψυγείο μας: Σάπιες ντοματούλες, μαυρισμένες μπανανόφλουδες, σκουληκιασμένα ραδικοβλασταρα, αγγουράκια, μελιτζάνες και νερατζάκια.

Τα τοποθετούμε προσεκτικά σε ένα μεγάλο κουτί, ανακατώνουμε και το τουρλού μας είναι έτοιμο.

Είναι μια συνταγούλα που απαιτεί ελάχιστη προετοιμασία και θα κάνει τους πάντες να μας χειροκροτήσουν στην παρέλαση.

 

Καλή σας όρεξη!

Advertisements

Οκτώβριος 26, 2011 - Posted by | Δοσίλογοι, Ελλάδα, Κοινωνία, Σούργελα, Χούντα | , , , ,

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: