Aman τo Μati mou

Μάτι που τα βλέπει όλα στην χώρα που ανθεί η φαιδρά Λαμπρακομπομπολαία

Δεξιές κατσαρίδες επιτίθενται αναίτια σε αριστερό επιχειρηματία

Babis

Ακροδεξιές κατσαρίδες επέδραμαν στο πανάκριβο Ιταλικό εστιατόριο γνωστού καρα-αριστερού εκδότη και επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα, πριν λίγες μέρες, η νομαρχία Πειραιά έκλεισε το εστιατόριο με την ονομασία «Artisti Macaroni» που ανήκει στον συν-εκδότη (και στενό συνεργάτη του έτερου μεγάλου «αριστερού», Γ. Χελάκη) της εφημερίδας SPORTDAY και ραδιοφωνικό Παραγωγό του σταθμού SPORTFM, αξιότιμο κο Μπάμπη Χριστόγλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ματιού, η προβοκάτσια ξεκίνησε από σκοτεινούς κύκλους της ακροδεξιάς οι οποίοι στρατολογούν κατσαρίδες για να επιτίθενται σε πλούσιους – πλην όμως τίμιους – επιχειρηματίες της αριστεράς και της προόδου.


Σύμφωνα λοιπόν με τη Νομαρχία Πειραιά:

Το κατάστημα με τον διακριτικό τίτλο «Artisti Macaroni» της εταιρείας «Χ. Χριστόγλου & ΣΙΑ ΟΕ» στην οδό Ακτή Κουμουνδούρου 18 στον Πειραιά, βρέθηκε άκρως ακατάλληλο από το μικτό κλιμάκιο της Νομαρχίας Πειραιά των Διευθύνσεων Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Κτηνιατρικής και Υγειονομικών Ελέγχων αφού κατέγραψε πλήθος υγειονομικών παραβάσεων. Το αρμόδιο κλιμάκιο προχώρησεσε κατασχέσεις ακατάλληλων για κατανάλωση κρεάτων, τυριών και διαφόρων τεμαχίων προϊόντων με παρελθούσα ημερομηνία ανάλωσης.

Στο «Artisti Macaroni» σύμφωνα με τις εκθέσεις των ελεγκτών διαπιστώθηκαν :

1) Στον χώρο πλύσης σκευών και επεξεργασίας λαχανικών υπήρχαν ζωντανά αρθρόποδα (κατσαρίδες). Στον χώρο παρασκευαστηρίου, αλλά και της αίθουσας πελατών υπήρχαν έντομα υγειονομικής σημασίας (μύγες)

2) Το δάπεδο και η τοιχοποιία κάτω και πίσω από τα ψυγεία και τους πάγκους εργασίας στο παρασκευαστήριο ήταν ρυπαρό (είχε σχηματιστεί στρώμα σκουρόχρωμης λιπαρής ουσίας και υπήρχαν υπολείμματα φαγητών)

3) Δεν είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες αντικατάστασης των πλακιδίων στο δάπεδο του παρασκευαστηρίου και του χώρου πλύσης σκευών με αποτέλεσμα αυτό να μην είναι λείο, οπότε να καθίσταται δυσχερής ο αποτελεσματικός καθαρισμός αυτού.

4) Στο ψυγείο συντήρησης γλυκών, τα γλυκίσματα, αλλά και στο ψυγείο συντήρησης υλικών για σαλάτες, τα τρόφιμα (κομμένο τυρί, τομάτες, βρασμένα αυγά κλπ) ήταν τοποθετημένα σε δοχεία ακάλυπτα, κάτω από ρυπαρές σχάρες επί των οποίων είχε αναπτυχθεί ευρωτίαση (μούχλα)

5) Στο ψυγείο συντήρησης αλλαντικών και ζύμης για πίτσα οι σχάρες παρουσίαζαν φθορές και οξειδώσεις

6) Τα ψυγεία συντήρησης λαχανικών και τυροκομικών είχαν υποστεί φθορές με αποτέλεσμα να υπάρχει υγροποίηση και διαρροή υδάτων εντός αυτών

7) Στο δάπεδο μπροστά από τα παραπάνω ψυγεία υπήρχαν λιμνάζοντα ύδατα

8 ) Τα σκεύη εστίασης και παρασκευής φαγητών φυλάσσονταν σε ανοικτές προθήκες εκτεθειμένα σε έντομα, αρθρόποδα, κονιορτό ή άλλες ρυπάνσεις

9) Η οροφή του παρασκευαστηρίου και του χώρου πλύσης σκευών ήταν ρυπαρή, είχαν αναπτυχθεί ιστοί αράχνης και έχρηζε υδροχρωματισμού. Επίσης σε σημείο της οροφής του χώρου πλύσης σκευών υπήρχε άνοιγμα που επικοινωνούσε (χωρίς προστασία) με μη ελεγχόμενο ρυπαρό χώρο (αεραγωγοί, καπναγωγοί κλπ)

10) Η μηχανή παρασκευής παγοκύβων ήταν τοποθετημένη εκτός του καταστήματος, σε ακάλυπτο χώρο, χωρίς υγειονομική προστασία. Οι εξωτερικές της επιφάνειες ήταν ρυπαρές.

11) Τα ισοθερμικά δοχεία που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά παγοκύβων ήταν ρυπαρά εσωτερικά και εξωτερικά

12) Κατασχέθηκαν 40 κιλά φιλέτο μόσχου, μπιφτέκι μόσχου, μπιφτέκι κοτόπουλου, φιλέτο κοτόπουλου, ψαρονέφρι, προσούτο και διάφορα τυριά ως ακατάλληλα για κατανάλωση σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία (αποθηκευμένα σε χώρο
υγειονομικά μη αποδεκτό, χωρίς σημάνσεις, σε θερμοκρασία υψηλότερη από την προβλεπόμενη κατά περίπτωση)

13) Κατασχέθηκαν ακόμη 14 τεμάχια κρέμα κολοκύθας, 6 τεμάχια μακαρόνια και 2 τεμάχια σιμιγδάλι ψιλό με παρελθούσα ημερομηνία ανάλωσης (31/10/09, 19/7/09 και 8/9/09 αντίστοιχα).

Για την υπόθεση υπεβλήθη υγειονομική έκθεση (μηνυτήρια αναφορά) προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Advertisements

Νοέμβριος 12, 2009 - Posted by | Καταναλωτές, Ντεμοτεχνείο, Σούργελα, Χριστόγλου, KOKOKO-FM, Media |

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: