Aman τo Μati mou

Μάτι που τα βλέπει όλα στην χώρα που ανθεί η φαιδρά Λαμπρακομπομπολαία

Η δυστυχία του να είσαι τίποτα

To ποιόν του κ. Ν. Δήμου είναι γνωστό. Όπως επίσης και οι εμμονές του σύμφωνα με τις οποίες πας Έλλην ρατσιστής και πας μη Έλλην, κάτοικος Ελλάδας, θύμα ρατσισμού.

Φυσικά και δεν προκαλεί καμμια αίσθηση, από τη στιγμή που διατελεί συναγελαζόμενο είδος με τους εν Ελλάδι τοποτηρητές του Σόρος, από κοινού με τον Βαλλιανάτο τον Βοσκόπουλο και λοιπά σούργελα.

Τελευταία όμως όλο και συχνότερα παραληρεί. Και παραληρεί γελοιδώς.

Διαβάζοντας ένα κείμενό του στο τεύχος 151 (Φεβρουαρίου) του περιοδικού LIFO κατανοεί κανείς ότι τα «επιχειρήματα» έχουν τελειώσει. Και ελλείψει επιχειρημάτων, εφευρίσκει ιστορίες επιπέδου Νηπιαγωγείου.

Απολαύστε το «βαθυστόχαστο» κείμενο (Με σχολιασμό από το Μάτι):

«Ο φίλος μου ο Ντίνος δεν λέγεται Κωνσταντίνος, όπως οι περισσότεροι «Ντίνοι». Το πραγματικό αλλά κρυφό του όνομα είναι Βαλεντίνος. Πού να τολμήσει όμως να το γιορτάσει, όταν από όνομα έχει γίνει σύμβολο του σεξ και του κιτς.»
(σ.Μ: Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό; Ή μήπως στην Ελλάδα καθιερώθηκε η αστεία αυτή γιορτή;)

«Άμα δώσει κάπου την ταυτότητά του τον κοιτάνε παράξενα. «Χα – Βαλεντίνος… εκείνος των ερωτευμένων, με τις καρδούλες…». »
(σ.Μ: Και αυτό είναι δείγμα ρατσισμού; Γνωρίζει ο Ν.Δ. αν κάποιος στην Ιταλία δείξει ταυτότητα με όνομα «Περικλής» ή «Αφροδίτη» τι σχόλια θα ακούσει; Και από πότε αυτό χαρακτηρίζει κάποιον ως ρατσιστή;)

«Όπως ίσως θα καταλάβατε, ο φίλος μου ο Ντίνος είναι καθολικός. (Εμείς τέτοιον Άγιο δεν έχουμε). Όχι, δεν είναι ξένος – Έλληνας πολλές γενιές, Κυκλαδίτης. Αλλά Έλληνας μη-Ορθόδοξος; Μετά την αντίδραση στο όνομα, η δεύτερη είναι στη θρησκεία. (Του είπα να βγάλει νέα ταυτότητα). Τον θεωρούν ξένο πράκτορα, κατάσκοπο του Πάπα, υπεύθυνο για όλα τα αμαρτήματα του Βατικανού. Στο στρατό τον είχανε εξαιρέσει από την προσευχή. Όταν ρώτησε, τον κοίταξαν με απορία: «Μα είσαστε κι εσείς Χριστιανοί;». »
(σ.Μ: τώρα αρχίζει το παραλήρημα: Ποιοί τον θεωρούν «ξένο πράκτορα», «πράκτορα του Πάπα»; Ποιοι τον είχανε εξαιρέσει από την προσευχή; Ποιοί «τον κοίταξαν με απορία»; Ο Ν.Δ. σμοπίμως αοριστολογεί. Ένας επαγγελματίας προπαγανδιστής γνωρίζει ότι η αοριστολογία είναι βασικό «εργαλείο» της διαστρέβλωσης. Αν υπάρχουν μερικοί κάφροι που απορούν αν οι Καθολικοί είναι Χριστιανοί, αυτό είναι προσωπικό πρόβλημα έλλειψης βασικής παιδείας και όχι γενικό κοινωνικό πρόβλημα. Και φυσικά υπάρχουν αντίστοιχοι αδαείς σε Καθολικές χώρες που προφανώς θα έχουν την ίδια απορία για τους Ορθόδοξους ή για όποιο άλλο δόγμα και θρησκεία).

«Βέβαια δεν θα μπορούσε ποτέ να υπηρετήσει σε σοβαρή δημόσια θέση. Δικαστής, καθηγητής, στρατιωτικός, αστυνομικός – απαπά.
Υπάρχουν μεγάλα κόμματα που δεν δέχονται ως μέλη καθολικούς.» (σ.Μ.Όχι απλώς σκόπιμα ψευδές, αλλά κωμικό ως επιχείρημα. Και επιπλέον αόριστο. Γνωρίζει ο Ν.Δ, ότι τα «μεγάλα κόμματα» σαφώς και έχουν μέλη καθολικούς – εκτός αν σκοπίμως εννοεί ως μεγάλα κόμματα αυτά του 0-3%)

«Μπορεί οι Αμερικάνοι να έβγαλαν πριν από δεκαετίες καθολικό Πρόεδρο (τον Κένεντι) και τώρα μαύρο – αλλά αυτοί είναι αμερικανάκια. Εδώ δεν θα υπήρχε τέτοια πιθανότητα.»
(σ.Μ. Οι μεγάλες αγάπες για το χέρι που μας θρέφει δεν κρύβονται)

«Ο φίλος μου ο Βαλεντίνος νιώθει -και σωστά- πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Νομίζουμε πως αυτό αφορά μόνο τους τσιγγάνους, τους μετανάστες, τους μουσουλμάνους και τους χιλιαστές – όμως και οι χριστιανοί της παγκόσμια μεγαλύτερης χριστιανικής εκκλησίας στον τόπο μας δεν έχουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Η εκκλησία τους δεν έχει καν νομική υπόσταση.»
(σ.Μ. Θα μπορούσε κανείς να γράψει τόμους βιβλίων για την «μεταχείριση» που επιφυλάσσει η «Παγκόσμια μεγαλύτερη χριστιανική εκκλησία» στους «μη-καθολικούς» και το καθεστώς της απόλυτης ανελευθερίας των υπολοίπων δογμάτων (για να μην μιλήσουμε για τις υπόλοιπες θρησκείες) στην κοιτίδα του Καθολικισμού. Όπως και για το ότι στην Ιταλία ένας Έλληνας δεν αποκαλείται σκέτο «GRECO» ( = Έλληνας) αλλά «GRECO ORTΗODOSSO» (=Έλληνας Ορθόδοξος), με αποτέλεσμα να του δίνεται αυτομάτως και η θρησκευτική ταμπέλα, ασχέτως αν ο «greco» είναι Ορθόδοξος, Καθολικός, Μουσουλμάνος ή οτιδήποτε άλλο).

«Τώρα θα μου πείτε πού τα θυμήθηκα όλα αυτά – εδώ γιορτάζουμε τον έρωτα και την αγάπη με ροζ καρδούλες. Να, ο Άγιος Βαλεντίνος έφερε στη μνήμη μου τον Ντίνο – κι αυτός με οδήγησε στη χώρα της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων. Πρώτη σε καταδίκες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβιάσεις θρησκευτικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Τέλος πάντων -εσείς γιορτάστε τον Άγιο Βαλεντίνο- κοιτάξτε μόνο μην ερωτευθείτε καθολική και μετά έχετε μπλεξίματα…»
(σ.Μ.: Το παραλήρημα του Ν.Δ. ολοκληρώνεται σκορπώντας ατέλειωτο γέλιο: Για όσους δεν το γνώριζαν, είμαστε «η χώρα της μισσαλοδοξίας και των διακρίσεων». Και αν «ερωτευθούμε Καθολική θα έχουμε προβλήματα».
Σημειωτέον, ένας εκ των διαχειριστών του «Ματιού» είναι και ερωτευμένος και παντρεμένος με Καθολική, η οποία διαβάζοντας το «πόνημα» του Ν.Δ.  ξέσπασε σε γέλια, αναφωνόντας: «Ma che str…zo!» Κάθε άλλο σχόλιο περιττό).

– Φαίνεται ότι τα εργαλεία προπαγάνδας του Σόρος αρχίζουν και ξεμένουν από – αληθοφανή έστω – επιχειρήματα. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το παραπάνω αστείο κείμενο. Εκτός αν ισχύει αυτό που λένε πολλοί γεροντολόγοι, ότι μετά τα 70 ο εγκέφαλος αρχίζει σιγά σιγά να επανέρχεται στη νηπιακή του ηλικία. Οπότε το θέμα είναι ιατρικό.

Advertisements

Μαρτίου 30, 2009 - Posted by | Ν. Δήμου, ΠανUSοποίηση, Πολιτισμός, Σούργελα | , ,

15 Σχόλια »

 1. Στο ΚΕΝ που ήμουν (ΠΖ), την ημέρα της ορκωμοσίας, ορκίζονταν ο καθείς ανάλογα με το θρήσκευμά του χριστιανοί, μουσουλμάνοι, εβραίοι και οι άθεοι ορκίζονταν κι αυτοί στην τιμή και την υπόληψή τους.
  Τώρα βέβαια θα μας πουν οι «Δήμου» ότι κι αυτό είναι ένδειξη ρατσισμού γιατί με αυτόν τον τρόπο διαχωρίζονται οι στρατιώτες ανάλογα με το θρήσκευμα, αλλά εντάξει στις γελοιότητες προφανώς δεν υπάρχει όριο. Υπάρχει και το πρόβλημα ότι οι ίδιοι οι αλλόθρησκοι στρατιώτες με πολλούς από τους οποίους ήμαστε και παραμένουμε φίλοι, δεν το έβλεπαν καθόλου έτσι, αλλά τι ξέρουν κι αυτοί μπροστά σε πνευματικούς κολοσσούς, επαγγελματίες «αντιρατσιστές».
  Εγώ πάντως πολύ το είχα χαρεί και πιο πολύ που οι άθεοι π.χ., που ήταν κι οι πιο λίγοι (7), φώναζαν περισσότερο τον όρκο τους κι από εμάς που ήμασταν ~500.

  Ένα καλό ερώτημα είναι και το πότε και πού υπηρέτησε τη θητεία του ο κ.Δήμου. Είναι στην ηλικία του πατέρα μου που υπηρέτησε 30 μήνες, εκ των οποίων τους 24 στην παραμεθόριο. Θα είχε ενδιαφέρον να το μάθουμε.

  Σχόλιο από fred | Απρίλιος 19, 2009

 2. Ο κ.ΔΗΜΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟΝ κ.ΜΑΝΟ ΣΤΕΦΑΝΟ
  Ο κ.ΜΑΝΟΣ ΔΗΛΩΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
  ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ.ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ.

  Σχόλιο από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | Απρίλιος 18, 2009

 3. Καταρχάς και μονάχα η ερώτηση του σχολιαστή πως «Ή μήπως στην Ελλάδα καθιερώθηκε η αστεία αυτή γιορτή;» δικαιολογεί την άποψη του Δήμου που την αποκαλεί «σύμβολο του σεξ και του κιτς». Αναφορικά με τα ελληνικά ονόματα στην Ιταλία θα πρόσθετα πως είναι ενταγμένα στην ιστορική τους παράδοση και κανένα σχόλιο δεν θα γινόταν αναφορικά με αυτά: Όπως επί παραδείγματι το Εγκίστο = Αίγισθος. Αναφορικά με το «Ποιοι τον θεωρούν «ξένο πράκτορα», «πράκτορα του Πάπα»;» αναρωτιέμαι κι εγώ και συμφωνώ σε αυτό «Αν υπάρχουν μερικοί κάφροι που απορούν αν οι Καθολικοί είναι Χριστιανοί, αυτό είναι προσωπικό πρόβλημα παιδείας και όχι γενικό κοινωνικό πρόβλημα». Αναφορικά με την θρησκεία του πρωθυπουργού να θυμίσω απλά την μουσουλμάνα της Θράκης στις νομαρχιακές εκλογές! Και το γεγονός της πρωτιάς του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις του παρόντος. Αναφορικά με τον Θεοτοκόπουλο εγώ τον γνωρίζω σκέτα ως EL GRECO.. και μάλιστα θα πρόσθετα πως αναδείχθηκε ως καλλιτέχνης στην δύση κι όχι στην ανατολή όπως παραδόξως και περιέργως αποκαλούμε το Βυζάντιο. Και ας μην ξεχνούμε εν τέλει την αντίθεσή μας προς την καθολική εκκλησία που αποτελεί αμοιβαία «σχέση» μεταξύ δυτικής και ανατολικής εκκλησίας. Ερώτηση: Γίνεται γάμος από τις εκατέρωθεν εκκλησίες ανατολικής και δυτικής χριστιανοσύνης με τον έναν να είναι ορθόδοξος και ο άλλος να είναι καθολικός δίχως το υποχρεωτικό βάπτισμα ενός εκ των δύο; ΑΠΟΡΙΑ!

  Σχόλιο από nespa | Απρίλιος 6, 2009

 4. Σωτήρη μερικές παρατηρήσεις:
  1. Δεν είπε κανένας ότι η Ελλάδα είναι παράδεισος πολυπολυτισμικότητας. Άλλωστε ποτέ δεν ήταν. Όπως και καμμια Ευρωπαϊκή χώρα.
  2. Οι καταβολές, οι παράδοση, ακόμα και το «καπέλωμα» αν θέλεις, καλώς ή κακώς επηρέαζαν και επηρεάζουν τομείς της καθημερινότητας.
  3. Άλλο αυτό όμως και άλλο το να υποστηρίζεται ότι η Ελλάδα «είναι η πιο ρατσιστική χώρα», όπως μονίμως υποστηρίζει ψευδώς εδώ και χρόνια ο Ν. Δήμου και η παρέα του, τη στιγμή μάλιστα που σιωπούν ή ακόμα χειρότερα, χαριεντίζονται με κράτη Αμερικανόπνευστα και φασιστικά (βλ. Γκρούεφσκι).
  4. Πίστεψέ με, είναι πολύ καλύτερα να είσαι καθολικός στην Ελλάδα, παρά μη-καθολικός στην Ιταλία. Αλλά αυτό ο κ. Δήμου το αποκρύπτει σκοπίμως. Όπως αποκρύπτει σκοπίμως ότι σε δεκάδες άλλες χώρες (κυρίως του Μουσουλμανικού τόξου) η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη για όποιον είναι «αλλόθρησκος».
  5. Το πρόβλημά του είναι η Ελλάδα και μόνο η Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια. Διότι δεν μπορεί να τον πάρει κανείς στα σοβαρά όταν προτρέπει «να μην ερωτευτούμε καθολικό/ή για να μην έχουμε μπλεξίματα». Η προπαγάνδα του είναι εξώφθαλμη και εχάτως παιδική.

  Σχόλιο από amantomatimou | Απρίλιος 1, 2009

 5. Συγνώμη αλλά αυτό δεν είναι ρατσισμός? Γιατί λέω ψέματα εγώ και όχι εσύ. Ποιός επιβεβαιώνει εμένα και ποιος εσένα? Όσο μπορώ να λέω ψέματα εγώ το ίδιο μπορείς να λες και σύ.
  Το αν έπεσα σε στραβόξυλο δεν είναι επιχείρημα. Δεν υπηρέτησα σε επιχείρηση αλλά στο Ε.Σ. Γιατί ως γνωστόν ο πρώτος τη τάξει επιλέγει την μονάδα του…
  Έχετε υπ’ όψη ότι δεν υφίσταται άλλος όρκος στη Βάρη εκτός από τον Θρησκευτικό? Εγώ είμαι καθολικός κατά την οικογένειά μου αλλά ΚΑΤ ΙΔΙΑΝ είμαι άθεος. Πιστεύεις ότι αν το αναφέρω αυτό – απλά το αναφέρω, όχι διαδώσω – θα με αντιμετωπίσουν ισότιμα? Δεν γνωρίζω τον κ Δέμου άλλα επειδή παρακολουθώ το μπλογκ σας, πρώτη φορά γράφω.
  Συγνώμη νόμιζα πως μπορώ να ρωτήσω. Νόμιζα…
  Όπως νομίζω τόσα χρόνια σε πολλά…

  Σχόλιο από swthrhs75 | Απρίλιος 1, 2009

 6. Swthrhs λες ανοησίες, και μάλλον δεν είσαι αξιωματικός επειδή γράφεις ασύντακτα, και λες και ασυναρτησίες.ΟΛΟΙ οι αποφοιτούντες απο τη ΣΣΕ μετατίθενται σε παραμεθόριες περιοχές.Φυσικό είναι να μετατέθηκε εκεί και αυτός που αναφέρεις.
  Αν θες να κάνεις προβοκατόρικες δηλώσεις, δοκίμασε άλλο μπλογκ.
  Υ.Γ Εκκλησιασμός γινόταν για όλους, μήπως οι καθολικοί δε θέλουν να εκκλησιάζονται?Αυτό αποτελεί ρατσισμό? Το έχετε παρακάνει εναλλακτικάγκουρες του κώλου.Συμφωνώ απόλυτα με τη βρεμένηγ σανίδα.Κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά.Αρκετή τρομοκρατία υποστήκαμε από κουκουλοφόρους του κεφαλιού και του περιεχομένου του!

  Σχόλιο από Takis | Απρίλιος 1, 2009

 7. και εγω ειμαι κατα της βιας αλλα η βρεμμενη σανιδα ειναι αλληγορικη, ξεσπασμα αγανακτηση σπασαρχηδιασμα και οτι αλλο συναισθημα μουρλιας,που προκαλουν οι βλαμεννοι με τους οποιους ειμαι αναγκασμενος να ζω και να τους τρωω στη μαπα καθε μερα και καθε ωρα δεν μπορω αλλο τα νευρα τα χαπια μου και ενα ταξι να φυγω

  Σχόλιο από αντωνης | Απρίλιος 1, 2009

 8. Φίλε swthrhs75

  Λίαν επιεικώς ΨΕΥΔΕΣΑΙ. Μια χαρά ήταν ο άνθρωπος, μια ζωή στο ΓΝΑ την ΕΒΓΑΛΕ Δντης. Αν εσύ έπεσες σε κανένα στραβόξυλο φασίστα, ΟΚ, το δέχομαι, μη το γενικεύεις όμως. Κι εγω στο στρατό υπέφερα από κάτι ναζιστόμουτρα, τι σημαίνει αυτό; Οτι όλοι είναι φιλοναζί;

  Εδω ένας οικοδεσπότης σας λέει για την καθολική γυναίκα του που γελούσε κι εσείς θα τον πείτε και ψεύτη.
  Ελεος πιά. Κάτι τέτοιες ανύπαρκτες (στατιστικά) μ… γράφονται απο «πεφωτισμένους» σαν τον Δήμου και δημιουργούν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν.

  Σχόλιο από skinious | Απρίλιος 1, 2009

 9. Αγαπητέ Αντώνη, με τη βία διαφωνούμε κάθετα

  Σχόλιο από amantomatimou | Απρίλιος 1, 2009

 10. παιδια εχουμε πηξει απο μαλακες κομπλεξικους τιποτενιους πρακτορες και οτι αλλο σκουπιδι βαλει ανθρωπου νους στειλτε τους στο διαολο μην ασχολειστε μαζι τους γιατι τους δινουμε αξια αφηστε τους στη κακομοιρια τους, η καλλυτερα να παρουμε καμια βρεμενη σανιδα και να τους την σπασουμε στην κεφαλα τους

  Σχόλιο από αντωνης | Απρίλιος 1, 2009

 11. Καλώς τα γιουσουφάκια 🙂

  Σχόλιο από amantomatimou | Απρίλιος 1, 2009

 12. Έκανε κι η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο. Κάτι λαϊκίστικα μπλογκάκια σαν και το παρόν ηλίθιο βοθροεκκενωτικό και το μονίμως μαλακίες αναπαράγον τρωκτικό νομίζουν ότι ενημερώνουν και σχολιάζουν.
  Τον καιρό που ο Δήμου ξεκίναγε το μπλόγκ του στην Ελλάδα εσείς φωνάζατε περί εοκ και νατου του ίδιου συνδικάτου.
  Τον καιρό που τον κράζανε οι δεξιοί για πασόκι εσείς προσπαθούσατε να επιλέξετε μεταξύ μ-λ ή λ-μ.
  Λοιπόν κάντε κάνα τουμπεκί ανώνυμα φασιστάκια και αφήστε τον Δήμου που ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από από ανωνυμίες και κωλογλυψίματα.
  Εγώ είμαι καθολικός ειρήσθω εν παρόδω, και τον γιό μου γλυκά γλυκά και με το γάντι δεν τον άφησαν να σηκώσει την σημαία πέρισυ.
  Μην μου μιλάτε λοιπόν για την μη ρατσιστική Ελλάδα.

  Σχόλιο από sigournas micnik | Απρίλιος 1, 2009

 13. Χαίρεται είμαι αξιωματικός και καθολικός, και έχω μια απορία:
  Ρώτησες τον αξιωματικό σου αν τον εκκλησιάζαν ετσιθελικά? Αν όταν αποφοίτησε που μετατέθηκε?
  Έχετε νοιώσει ποτέ διαφορετικοί στη ζωή σας για να καταλάβετε?
  Υ.Γ.Τον παραπάνω κύριο δεν τον ξέρω…

  Σχόλιο από swthrhs75 | Απρίλιος 1, 2009

 14. Ας μάθει ο κος Δήμου ότι στον στρατό, είχα αξιωματικό που ήταν καθολικός. Φυσικά δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, μάλιστα ήταν και αρχηγός της τάξης του.
  Η κατάστασή του Δήμου θα χειροτερεύει με την πάροδο των ετών. Φυσικό είναι. Οπως και της Αρβελερ, με την οποία ασχολήθηκα πριν λίγες μέρες.

  Σχόλιο από Skinious | Μαρτίου 30, 2009

 15. Καλησπέρα. Ειλικρινά συμφωνώ απόλυτα με τον σχολιασμό. Σε καταχάρηκα!

  Σχόλιο από Καημός | Μαρτίου 30, 2009


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: