Aman τo Μati mou

Μάτι που τα βλέπει όλα στην χώρα που ανθεί η φαιδρά Λαμπρακομπομπολαία

Ο Λάζαρος έχει καρύδια

Επιτέλους άνοιξε και ένα στόμα!

Για πρώτη φορά κάποιος άμεσα εμπλεκόμενος στον χώρο του μπάσκετ μιλάει ανοιχτά και αποκαλύπτει αυτά που τόσα χρόνια όλοι γνωρίζουν αλλά ουδείς τόλμησε ως τώρα να αποκαλύψει.

O Λάζαρος Παπαδόπουλος τόλμησε και ξεμπρόστιασε το κατεστημένο «Βασιλακόπουλου – Συρίγου και Σια» στο Ελληνικό μπάσκετ.

Ο διεθνής καλαθοσφαιριστής με μια ανακοίνωση – καταπέλτη ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την Εθνική Ομάδα, προχωρώντας σε φοβερές καταγγελίες κατά Βασιλακόπουλου, Συρίγου αλλά και όλου του «συστήματος» που έχουν κτίσει γύρω τους με μια στρατιά «δημοσιογράφων», «σχολιαστών» και άλλα τινά γλυφτρόνια.

Το κατεστημένο, πανικόβλητο και ίσως ξαφνιασμένο από την δημόσια τοποθέτηση του Παπαδόπουλου, έχει ξεκινήσει από χθες μια τιτάνια προσπάθεια λοιδωρίας με στόχο τον διεθνή καλαθοσφαιριστή, με μια σειρά από δημοσιεύματα που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αποδεικνύουν ότι ο Παπαδόπουλος έχει απόλυτο δίκιο σε αυτά που λέει


Ο Παπαδόπουλος απέδειξε ότι φοράει παντελόνια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση – καταπέλτης εδώ

…και μερικές από τις πρώτες μουδιασμένες αντιδράσεις του κατεστημένου:

1. Δείτε πως παρουσιάζει (?) το θέμα η εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Αν μιλάμε για καταπάτηση κάθε έννοιας δημοσιογραφικής δεοντολογίας από την εφημερίδα που αρθρογραφεί ο γνωστός Συρίγος
http://www.enet.gr/online/online_text/c=115,id=41233608

2. Δείτε την απεγνωσμένη προσπάθεια λοιδωρίας του Παπαδόπουλου από άλλο ένα «γρανάζι» του συστήματος, ονόματι Νίκος Παπαδογιάννης στο άρθρο του της 3/6/08 στην SportDay
http://www.sport-fm.gr/article/133282

3. Δευτέρα, 2/6/08. Στην καθημερινή (14.30 – 15.00) ραδιοφωνική εκπομπή του SupersportFM για το μπάσκετ που παρουσιάζει δημοσιογράφος ονόματι Τόλης Κοτζιάς, γίνεται 2 φορές αναφορά στην ανακοίνωση Παπαδόπουλου, χωρίς ούτε μια φορά να ακουστούν τα ονόματα «Βασιλακόπουλος» και «Συρίγος». Ο μεν πρώτος αποκαλείτο από τον παρουσιαστή ως «Ομοσπονδία» γενικώς, ο δε δεύτερος ως «πρώην υπεύθυνος Τύπου».

Advertisements

Ιουνίου 3, 2008 - Posted by | Αθλητικά, Βασιλακόπουλος, Ελευθεροτυπία, Ελευθερουτοπία, Μπάσκετ, Συρίγος, Σούργελα | , , ,

3 Σχόλια »

 1. […] Για τον πόλεμο που ξεκίνησαν εναντίον του Γιαννάκη από τη στιγμή που ανέλαβε τον Ολυμπιακό έχουμε ξαναγράψει σε αυτό το blog. Όπως και ότι ξαφνικά “ανακάλυψαν” ασυμβίβαστο (που φυσικά δεν είχαν “ανακαλύψει” όταν ο Γιαννάκης ήταν προπονητής στο Μαρούσι). Όπως επίσης για τις αήθεις επιθέσεις που κάνουν σε όποιον τολμήσει να μιλήσει έξω από τα δόντια για το καθεστώς Βασιλακόπουλου και τον “δημοσιογραφική” αυλή του (π.χ. Λάζαρος Παπαδόπουλος) […]

  Πίνγκμπακ από Κάνουν οι φοράδες Pick-n-Roll; « Aman τo Μati mou | Οκτώβριος 6, 2008

 2. Η αλήθεια είναι ότι ο Λάζαρος Παπαδόπουλος περνούσε μία πτώση στην απόδοσή του. Αυτό όμως σε καμμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τον πόλεμο που του γίνονταν από τα γνωστά «κέντρα» εξουσίας.

  Ο μεν Βασιλακόπουλος άριστος πολιτικάντης κατάφερε να γίνει ως και πρόεδρος της FIBA Europe, οπότε κανείς δεν τον κουνάει πιά, μέχρι να πεθάνει, από την θέση του «ουσιαστικού ηγέτη της ελληνικής ομοσπονδίας μπάσκετ».

  Ο δε Συρίγος, αποτελεί μιά περίεργη όσο και σπάνια περίπτωση ατάλαντου ανθρώπου ο οποίος έχει αφάνταστο κόμπλεξ (ανωτερότητας ή κατωτερότητας δεν γνωρίζω).

  Γνωρίζω από πρώτο χέρι, ότι ο «έγκριτος» αυτός δημοσιογράφος και «βαθύς γνώστης του μπάσκετ» (και όχι μόνο) αδυνατεί να συνομιλήσει, έστω να συνυπάρξει στον ίδιο χώρο και για 1 μόνο λεπτό, με οποιονδήποτε τολμήσει, όχι να κριτικάρει, αλλά απλώς να εκφράσει γνώμη που δεν ταυτίζεται με τον «κυρ Φίλιππα» και ασπάζεται κατά 100% την άποψή του.

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην διάρκεια της θητείας του στο «μεγάλο κανάλι» είναι αυτό: Όταν μετά από ένα αγώνα μπάσκετ τεχνικός του καναλιού που μάζευε τα καλώδια και μικρόφωνα κλπ., «τόλμησε» και απευθύνθηκε στον «μουσάτο» και μισοαστεία μισοσοβαρά του είπε κάτι που ερχόταν φανερά σε διάσταση με την γενική κριτική του αγώνα που μόλις είχε κάνει στον αέρα ο «έγκριτος».

  Λοιπόν, ο κυρ Φίλιππας δεν είπε τίποτα εκείνη την στιγμή, αλλά περιέργως καμμιά-δυό βδομάδες μετά, ο τεχνικός αυτός, χωρίς να το έχει ζητήσει, πήρε τέτοια «μετάθεση» σε άλλο τμήμα που όλοι κατάλαβαν ότι η «μετακίνηση» ήταν δυσμενής.

  Αργότερα μάθαμε μέσα από το ίδο το αθλητικό τμήμα του σταθμού ότι ο εν λόγω «δημοσιογραφάρας» είχε ζητήσει το «φάγωμα» του τεχνικού λόγω απρεπούς συμπεριφοράς εν ώρα εργασίας, μετά το τέλος εκείνου του αγώνα που σας περιέγραψα. Τελικά ευτυχώς δεν τον απέλυσαν αλλά η μετάθεση ήταν τόσο δυσμενής που ένα χρόνο μετά εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση.

  Όσο για την Εθνική, παρ’ όλες τις χαρές που μας έχουν δώσει παραμένει κατά την γνώμη μου μιά κλειστή κάστα , ένα club όπου για να μπεις πρέπει να τα έχεις καλά με τους γνωστούς επιβήτορες της μπασκετικής μας ζωής στην Ελλάδα και φυσικά με τον δια βίου προπονητή της κυρ-Παναγιώτη.

  Μου προκαλεί κατάπληξη αυτή η ανοχή στο πρόσωπο του Γιαννάκη πώς γίνεται να προπονεί Εθνική ΚΑΙ Ολυμπιακό και κυρίως πώς γίνεται όλο αυτός να ακούγεται ενώ ο πραγματικός νούμερο 1 μπασκετμπωλίστας της Ελλάδας όλων των εποχών ο άφταστος Νίκος Γκάλλης να παραμένει -ίσως και με δική του θέληση- στην αφάνεια.

  Τέλος, χαρακτηριστικό πάραδειγμα στρατευμένης δημοσιογραφίας αποτελούν όλοι αυτοί οι νεόκοποι, ατάλαντοι, παρωχημένοι αλλά μονίμως συνωθούμενοι, δημοσιογραφίσκοι που σε κάθε αποτυχία της εθνικής (Ιαπωνία, Ισπανία, Ολυμπιάδα) φροντίζουν (τεχνηέντως) να ΜΗΝ ασχολούνται με το γιατί ο κυρ-Παναγιώτης και οι εκλεκτοί του δεν μπορούν ούτε για αστείο να κερδίσουν π.χ. τους Ισπανούς, ή πώς χάσαμε από τους Λιθουανούς, ή τους Αργεντίνους ή ξεφτίλα της ρεβάνς από τους Αμερικάνους (που μας περίμεναν βέβαια στην γωνία), αλλά υπερτονίζουν και ασχολούνται μόνο με τις αναμενόμενες νίκες μας με ομάδες β΄κατηγορίας όπως η Γαλλία, Βραζιλία, Γερμανία, Κίνα, Ακτή Ελεφαντοστού ή Capo Verde κλπ.

  Επίσης δεν είναι τυχαίο που ο Κακιούζης είπε στην Ιαπωνία ότι θα γράψει βιβλίο και ένα τουρνουά μετά του δείξανε την πόρτα και εκείνου.

  Κρίμα, στην Ελλάδα του 2008 δεν έχουμε ακόμη καταλάβει ότι η ισχύς έρχεται από την ένωση και η πρόοδος είναι απόρροια της ομόνοιας.

  Σχόλιο από Δημήτριος Π. Ξενητεμένος | Σεπτεμβρίου 20, 2008

 3. Μόνο ντροπή είναι αυτά για την ομοσπονδία.
  Μεγάλος γλίτσας αυτός ο Συρίγος.

  Σχόλιο από γιάννης | Ιουνίου 8, 2008


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: