Aman τo Μati mou

Μάτι που τα βλέπει όλα στην χώρα που ανθεί η φαιδρά Λαμπρακομπομπολαία

Μόνο στην Ελλάδα οι παρελάσεις είναι πριβέ

ΜΑΤΣ κεκλεισμένων των θυρών γίνονται. Εχει επιβληθεί ποινή δηλαδή και κάποιο παιχνίδι διεξάγεται χωρίς κόσμο. Και είναι στο γήπεδο μόνο κάποιοι «επίσημοι».

Παρέλαση κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιείται μόνο στην Ελλάδα. Πουθενά αλλού.

Οπως και πέρυσι, λοιπόν, έτσι κι εφέτος στις δύο παρελάσεις που θα γίνουν στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου, το «παρών» θα δώσουν μόνο όσοι διαθέτουν σχετική πρόσκληση. Ουδείς άλλος. Και στη μαθητική της Δευτέρας και στην στρατιωτική της Τρίτης.

Με περισσότερους από 2.500 αστυνομικούς ή μπάτσους να είναι ακροβολισμένοι για την τήρηση της τάξης. Μην τυχόν και πλησιάσει κανείς και χυμήξει στους επισήμους.

Κι όπως στα γήπεδα όταν υπάρχουν οπαδοί των δύο ομάδων, δημιουργούνται νεκρές ζώνες για να μην εφάπτονται, έτσι και στην παρέλαση. Οι αστυνομικοί θα εφαρμόσουν το ίδιο σχέδιο με πέρυσι. Τη δημιουργία νεκρής ζώνης σε ακτίνα δεκάδων μέτρων από την εξέδρα των επισήμων, μπροστά στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Μην τυχόν, δηλαδή, αρχίσουνε και πέφτουνε τίποτα ντομάτες και αβγά.

Για την Τρίτη, την ημέρα της στρατιωτικής παρέλασης, η πρόσβαση στην πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους διαθέτουν σχετική πρόσκληση. Από τις οκτακόσιες συνολικά που θα εκδώσει η Περιφέρεια Αττικής. Διαπιστεύσεις όπως και στο ποδόσφαιρο, όταν πρόκειται για κεκλεισμένων των θυρών.

Και πέρα από τους 2.500 πολιτσμάνους, θα είναι με τα γκλοπ και τις ασπίδες παρά πόδα οι επίλεκτες διμοιρίες των ΜΑΤ. Με το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων της Αττικής να βρίσκεται σε επιφυλακή και να έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες. Ταυτόχρονα θα είναι κλειστός και ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.

Με όλο τον σεβασμό, λοιπόν, στους θεσμούς και στην καθεστηκυία τάξη: Υπάρχει προηγούμενο, όχι στην Ευρώπη, αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη, να γίνεται παρέλαση κεκλεισμένων των θυρών; Τότε για ποιον λόγο γίνεται; Για τους επισήμους που θα είναι στην εξέδρα; Ούτε επί Χούντας δεν είχε γίνει αυτό.

Επί «επαναστάσεως» της 21ης Απριλίου όπως την αποκαλεί ο Καρατζαφέρης δεν ήταν λίγοι αυτοί που πηγαίνανε στις παρελάσεις και χειροκροτάγανε τους Παπαδόπουλους (φωτό) και τους Πατακούς μάλιστα.

Ούτε στη Βόρεια Κορέα δεν λαμβάνονται τέτοια μέτρα. Μόνο στην ελληνική δημοκρατία, οι μαθητές τη μία μέρα και οι στρατιώτες την άλλη,θα παρελάσουνε μόνοι τους. Πριβέ.

Ολα τα καθεστώτα έχουν κάποιους δικούς τους να γεμίζουν τις πλατείες στις παρελάσεις. Στην Ελλάδα τις παρελάσεις τις παρακολουθούν μόνο οι επίσημοι και οι αστυνομικοί. Για τον κόσμο το θέαμα είναι απαγορευμένο.

Υπάρχουν ωστόσο και καλά νέα.

Οτι δεν τέθηκε δηλαδή θέμα για τη βενζίνη.

Οπως στην προηγούμενη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Επειδή το υπουργείο Εθνικής Αμυνας δεν είχε λεφτά, η βενζίνη ήταν χορηγία του ομίλου Βαρδινογιάννη.

Προφανώς για εφέτος, λόγω του πρωτογενούς πλεονάσματος, δεν προέκυψε τέτοιο θέμα. Μπορεί ο κοσμάκης όλο τον χειμώνα που πέρασε να μην είχε λεφτά για πετρέλαιο, αλλά λεφτά για βενζίνα στην παρέλαση υπάρχουν.

Τα αεροπλάνα που όλες αυτές τις μέρες κάνουνε πρόβες στον αττικό ουρανό, δεν είναι τουρκικά. Είναι ελληνικά. Εκτός αν η βενζίνη είναι χορηγία του ομίλου Μελισσανίδη, που για λόγους σεμνότητος δεν θέλει να δημοσιοποιηθεί.

Αυτά.

 

[K. Καίσαρης – sentragoal.gr]

 

21 Μαρτίου, 2014 - Posted by | Ελλάδα, Κοινωνία, Πολιτική, Σούργελα, Χούντα | , , , ,

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε